Sedef Kabaş: ''Meselenin hala bir atasözü olduğunu sanan var mı?''

Sedef Kabaş: ''Meselenin hala bir atasözü olduğunu sanan var mı?''
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı'na hakaret suçlamasıyla gözaltına alınan ve 12 yıl hapis cezasıyla yargılanacak olan gazeteci Sedef Kabaş, sosyal medya hesabından yeni bir açıklama yaptı. Kabaş, “Meselenin hala bir atasözü ya da iddia edildiği gibi bir hakaret olduğunu sanan var mı?” diye sordu.

Kabaş, yaptığı açıklamada, “Meselenin hala bir atasözü ya da iddia edildiği gibi bir hakaret olduğunu sanan var mı? 12 yıl hapis istemi…250 bin lira tazminat… 20 gündür süren, hapiste tutukluluk hali… Takdir sizin.” ifadelerini kullandı.

“BEDENİM HAPİSTE AMA RUHUM VE VİCDANIM ÖZGÜR”

Öte yandan, İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’da gazeteci Sedef Kabaş’ı cezaevinde ziyaret etti. Türkkan, ziyaretine ilişkin sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

“Sedef Kabaş’ı cezaevinde ziyaret ettim bugün. Kabaş; ‘bedenim hapiste ama ruhum ve vicdanım özgür’ dedi. Sedef Kabaş’ın özel bir evladı olduğundan bahsetmiştim. Yavuz’un annesine telefondaki bir sözü, çok etkiledi beni.”

NE OLMUŞTU?

Gazeteci Sedef Kabaş, TELE1’de katıldığı Demokrasi Arenası’nda yaptığı konuşmada bir ‘Çerkez Atasözü’ne atıfta bulunmuş, bunun üzerine 21 Ocak gecesi evinden gözaltına alınarak ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Dün hazırlanan iddianamede  gazeteci Sedef Kabaş için zincirleme şekilde “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan 7 yıla kadar hapis talep edilirken, bakanlar Süleyman Soylu ve Adil Karaismailoğlu’na yönelik sözleri nedeniyle de “Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret” suçundan toplam 4 yıl 8 aya kadar hapsi istenmişti.