Selçuk Geçer: ''Dolar er ya da geç bu seviyeye gelecek''

Selçuk Geçer: ''Dolar er ya da geç bu seviyeye gelecek''
Güncelleme:

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, AK Parti iktidarının döviz kuru karşısında attığı adımları eleştirerek "Er ya da geç dolar bu seviyeye gelecek" diyerek Ocak ayını işaret etti.

Yeni yıla sayılı günler kala uzun süredir yatay seyir halinde olan dolar/TL kurunun yeniden yukarı doğru hareketlenip hareketlenmeyeceği merak konusu. Özellikle dolar hakkında yaptığı isabetli yorumlarla bilinen ekomist Selçuk Geçer, twitter hesabından yaptığı paylaşım ile doların gerçekte olması gerektiği seviyeyi açıkladı. 

Geçer, yaptığı paylaşımda: "Yıl başından bu yana dolar yükselişi yüzde 39! Türkiye enflasyonu yüzde 84! Enflasyon TL değer kaybı farkı 45 puan. Bu fark kaynaklı minimum dolar değeri 24 lira. Gerçeklerle kavga ederseniz yarın çok daha ağır bedel ödersiniz. NOKTA..." dedi.

Türkiye’de enflasyonun yüzde 84 olduğunu hatırlatan Selçuk Geçer, enflasyon TL değer kaybı farkının 45 puan olduğunu belirtti. Selçuk Geçer dolar kurunun bu farktan kaynaklı olarak ne kadar olacağını da takipçileri ile paylaştı. 

Eldeki verilerle mevcut kurun uyuşmadığını belirten Geçer, er ya da geç dolar/TL kurunun 24 seviyelerine geleceğini ilan etti.

Selçuk Geçer: ''Dolar er ya da geç bu seviyeye gelecek''