Silvan'da yasak ve operasyon

Silvan'da yasak ve operasyon

Silvan'ın 3 mahallesinde 4 gündür sokağa çıkma yasağı ve operasyonlar devam ediyor.

Diyarbakır'ın 3 mahallesinde sokağa çıkma yasağı bulunan Silvan İlçesi’nde PKK’ya yönelik operasyonlar devam ediyor. İlçenin çevresindeki hakem tepelere tanklar konuşlandırılırken, bugün çıkan çatışmalar sırasında evine roketatar mermisi isabet eden 33 yaşındaki Mukaddes Arbağ yaralandı.

Diyarbakır’ın Silvan İlçesi’nde geçen salı günü saat 05.00’den itibaren Tekel, Mescit ve Konak mahallelerinde PKK’lı teröristlerin sokaklara kazdığı hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması için ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Sokağa çıkma yasağının ardından mahallelerdeki barikatları kaldırmak, hendekleri kapatmak için zırhlı araçlar ve kepçelerle giden polis ekiplerine uzun namlulu silahlarla ateş açılması üzerine çatışmalar çıktı. Dün PKK’lı teröristlerin keskin nişancı tüfeği Kanas ile açtığı ateşte Özel Harekat polis memuru Necmi Çakır şehit olurken, bugüne kadar PKK’lı olduğu açıklanan Müslüm Tayyar ile 20 yaşındaki Sertip Polat ile çatışmaların sürdüğü mahallelerde yoldan karşıya geçmeye çalışan 3 çocuk babası 24 yaşındaki Engin Gezici, ile kendisine yardım etmek isteyen halası 55 yaşındaki İsmet Gezici öldü.

silvan-da-pkkya-operasyon-suruyor-6251644.jpegsilvan-da-pkkya-operasyon-suruyor-6251642.jpeg

Silvan’ın çevresinde bulunan hakim tepelere tankların konuşlandırıldığı görüldü. Güvenlik güçleri de sokağa çıkma yasağı bulunan Tekel, Mescit ve Konak mahallerinde kazılan hendekleri kapatmak, barikatları kaldırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Teröristlerin ateş açması üzerine çıkan çatışmalar da yer yer devam ediyor. Mahallelerden patlama ve silah sesleriyle dumanlar yükseliyor. Tekel Mahallesi’nde çıkan çatışmalar sırasında bir roketatarın isabet ettiği evde 5 çocuk annesi Mukaddes Arbağ yaralandı. Arbağ, ilk müdahalesi Silvan Devlet Hastanesi’nde yapıldıktan sonra Diyarbakır Gazi Yaşargil eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.

silvan-da-pkkya-operasyon-suruyor-6251638.jpeg