Şişli'de ''CHP-HDP İttifakı'' resmen açıklandı

Güncelleme:

Seçimler yaklaşırken, Recep Tayyip Erdoğan, CHP’yi sürekli olarak HDP ile gizli ittifak yapmakla suçluyor. Kılıçdaroğlu ise, bunu şiddetle reddediyor. Ancak Şişli’de yaşanan bir olay, Kılıçdaroğlu’nu çok zor duruma soktu.

Şişli’de CHP’den aday gösterilen Muammer Keskin,HDP’li bir çiftin düğününe katıLdı. CHP adayı Muammer Keskin ve HDP Şişli İlçe başkanı Mutlu Öztürk, birlikte sahneye çıktılar:

HDP İlçe Başkanı şu konuşmayı yaptı:

“Partimizin, tavrı çok net. Kürdistan'da kayyumun el koyduğu belediyeleri geri alacağız. Türkiye tarafında da AKP-MHP koalisyonuna kazandırmayacağız. Muammer Bey, Şişli demokrasi cephesinin adayıdır. “

HDP’li İlçe Başkanı’nın ne “ Kürdistan “ sözüne ne de “ Muammer Beyi destekliyoruz “ sözüne tEpki göstermeyen Muammer Keskin, genç çifte mutluluk dileyip, sahneden indi.

Bu gelişme CHP Genel Merkezi’ni ise çok kızdırdı. Muammer Keskin sert bir dille uyarıldı. Kılıçdaroğlu’nun yakın çevresi ise şu tepkiyi verdi:

“Nedir bu Şişli’den çektiğimiz ? Hep başımız ağrıyor. Şimdi Erdoğan seçim meydanlarında, “ ( Ben demedim mi ? İşte CHP – HDP ittifakını Şişli’de kendileri itiraf etti. ) derse, biz ne diyeceğiz ?

Bu olay CHP Şişli örgütünü de karıştırdı. Partililer şu tepkiyi verdi:

“Zaten anketlerde çok gerideyiz. Yüzde 3 – 5 HDP oyu almak için yapılanların, zararı çok daha fazla olacak. Artık ne ittifak yaptığımız  İyi Parti’den, ne de CHP içindeki ulusalcı kanattan zor oy alırız. Geçmiş olsun.”

Seçiniz...