''Yanlış politikaların bedelini ödüyoruz''

''Yanlış politikaların bedelini ödüyoruz''
Güncelleme:

Türk Tabipleri Birliği, vaka sayılarındaki hızlı artışa ve kırmızı il sayısının 58'e çıkmasına ilişkin bir açıklama yaparak, iktidarı "Yanlış politikaların bedelini ödüyoruz" diyerek eleştirdi.

İktidarın yanlış politikalar ile hareket ettiğini ifade eden TTB sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ''Yapılamayan filyasyon, yetersiz temaslı tespiti ve izlemi, ekonomik çıkarlar için zamanında alınmayan önlemler ve kontrolsüz kaldırılan tedbirler sonucu vaka sayıları hızla arttı. Yanlış politikaların bedelini sağlık çalışanları ve toplum olarak ödüyoruz'' ifadelerini kullandı.

 

''Yanlış politikaların bedelini ödüyoruz'' - Resim : 1
İllere Göre Risk Durumu
20-26 Mart 2021

DÜŞÜK RİSKLİ İLLER (MAVİ)

Yeni haritaya göre, yalnızca Şırnak'ın rengi düşük riski temsil eden mavide kaldı.

ORTA RİSKLİ İLLER (SARI)

Hakkari, Van, Bitlis, Muş, Batman, Siirt, Mardin, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Uşak, Kovid-19'da orta riskli (sarı) iller oldu.

YÜKSEK RİSKLİ İLLER (TURUNCU)

Ağrı, Kars, Bingöl, Tunceli, Kahramanmaraş, Adana, Hatay, Kırşehir, Afyonkarahisar, Burdur, Denizli, Manisa Kovid-19'da yüksek riskli iller oldu.

ÇOK YÜKSEK RİSKLİ İLLER (KIRMIZI)

Güncellenen risk haritasına göre; Ankara, İstanbul ve İzmir'in aralarında bulunduğu 58 şehir, çok yüksek risk grubunu içeren kırmızı kategoride yer aldı.