Hüseyin Gülerce: ''Sözcü'yü FETÖ kurdurmuş olabilir''

Hüseyin Gülerce: ''Sözcü'yü FETÖ kurdurmuş olabilir''
Güncelleme:

"Tanık" sıfatıyla savcılıkta ifade veren gazeteci Hüseyin Gülerce'den FETÖ terör örgütü ile ilgili çok ilginç iddia.

Gazeteci Hüseyin Gülerce Sözcü gazetesinin bazı mensuplarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında ifade verdi.

Sabah gazetesidnen Murat Çakır'ın haberine göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca tanık sıfatıyla dinlenen Gülerce, Sözcü'nün Fetullah Gülen'in talimatıyla kurulmuş olabileceğini söyledi.

İşte Hüseyin Gülerce'nin ifadesinden bazı satır başları:

"Fetullah Gülen en yakınındaki kişilere dahi yaptığı önemli işlerden bilgi vermez, otoritesine kimseyi ortak etmez. Bu nedenle farklı birim ve alanlardaki kişiler birbirinden haberdar değillerdir. Her şeyi bilen tek kişi Fetullah Gülen'dir. Bu kapsamda ben Sözcü gazetesini gerçekten Fetullah Gülen kurdurmuş olsa dahi ancak bunu kendisi ve aracı ettiği kişi bilir. Fetullah Gülen'e karşı olan acımasızca eleştiren yapıların daha sonra onunla irtibatlı çıktığına dair çok sayı da somut örnek var. Örneğin Taraf gazetesinin kendisi tarafından kurulduğuna ilişkin çok sayıda emare var. Yine Türk solu isimli bir dergi vardır. Bu derginin Genel Yayın Yönetmeni Gökçe Fırat Çulhaoğlu'nun Gülen ile bağlantısı anlaşıldı. Bunlar da gösteriyor ki Gülen amacına ulaşmak için her yolu kullanmaktadır.

Sözcü'nün yayınları ile Türk Solu'nun yayınları örtüşmektedir. Sözcü manşetindeki bulmacada "Öl Recep" derken Türk solu dergisi Erdoğan'ın boynuna idam ilmiğini geçiriyor. Bir başka manşetinde de "Onu öldürecek kimse yok mu?" demektedir. Fetullah Gülen'e karşı gibi kendini ifade etse de Sözcü'nün onun tarafından kurdurulmasına dair belgeler ortaya çıksa buna hiç şaşmam. Gazetenin 7 Şubat MİT krizi, 30 Mart yerel seçimleri, Gezi kalkışması, 17-25 Aralık gibi eylemlerde Zaman yayınlarıyla neredeyse birebir örtüşecek haberleri ön plana çıkarıyordu.

Ben meslek hayatımda Türkiye'de hükümetlere muhalif çok sayıda gazete gördüm. Ancak Sözcü'nün yayınları kin ve nefret aşılama boyutunda. Sözcü'nün FETÖ'ye paralel konumuna bir örnek de Fuat Avni adresinden yapılan provokasyonları destekleyerek haberleştirmesidir. Ayrıca Sözcü'nün mali yapısına da bakmak gerekir.

SÖZCÜ'DEN ÇOK SERT TEPKİ

Hüseyin Gülerce'nin bu açıklamalarına Sözcü gazetesi avukatı Celal Ülgen bu habere tepki gösterdi. Ülgen “Yandaş bir gazete 1. sayfadan Gülerce’nin aylar önceki savcılığa verdiği ifadesini yeniymiş gibi veriyor. Anlaşılan kumpas kumpasçılar tarafından yeniden canlandırılıyor. Aslında Gülerce, kuyruk acısıyla saldırıyor. Bir yandan da bazı şeyler söyleyerek kendisini kurtarma çabasında. Çünkü ilk olarak Gülerce’nin FETÖ’den şüpheli sıfatı ile ifadesi alınıyor. Sonra sırtındaki kamburu Sözcü’ye iftira atarak gidermek istiyor.Şemdin Sakık da Ergenekon davası tanığıydı. Gülerce’nin ‘Sözcü’ye itham yapması karşılığında yardım göreceği sözü mü verilmiştir? Bunların erdemleri sorgulanmalı önce” diye konuştu.

“SÖZCÜ’YE KUMPAS ERDOĞAN’A KUMPASTIR”

“Gülerce denince akla Fetullah Gülen gelir” diyen Avukat Ülgen sözlerini şöyle sürdürdü “Gülerce’ye ‘kim inanır’ diyemiyorum. Çünkü kumpasçılar inanmış görünüyor. Sözcü’ye kumpas aslında iktidara kumpastır. Cumhurbaşkanı’na kumpastır. Bu gerçeği görmelerini doğrusu beklemiyorum. Bugüne değin bir çok gerçek gözardı edildi. Hukukta ‘olabilirle’ suçlama olur mu? Bu bir hakarettir. Biz de birilerinin cinsel tercihininin olabilirliğini söylersek olur mu? Bu durum Gülerce’nin düştüğü çukur olmakla kalmıyor. Türk hukukunun bu tür pespaye değerlere önem vermesiyle asıl çukur ortaya çıkıyor.”

Sabah & Sözcü