Şaşırtan Bilic itirafı !

Şaşırtan Bilic itirafı !
Güncelleme:

David Sullivan, Premier Lig’i ve Hırvat teknik direktörleri Slaven Bilic’i değerlendirdi

West Ham United Başkanı David Sullivan, İngiliz basınına lige ve takıma dair açıklamalarda bulundu. Sullivan, açıklamalarında sezon başında ilk tercihlerinin Slaven Bilic değil, Antonio Conte olduğunu itiraf etti. Başkana göre Conte, o günlerde de İngiltere’de çalışmak için can atıyordu.
 
West Ham Başkanı, “Sam Allardyce ayrıldıktan sonra büyük bir isimle anlaşmak istedik. Conte de İtalya Milli Takımı’nın başına geçeli bir yıl olmuştu. Teklifimizden sonra, eğer milli takımı bırakıp bize gelirse linç edileceğini söyledi. Kısa ama pozitif bir görüşmeydi. Her ne kadar anlaşma sağlayamasak da İngiltere’de çalışmak istediğini söylemişti ve bir yıl içinde bu hedefini gerçekleştirmeyi düşündüğünü belirtmişti” dedi.
 
“CONTE SEKSİ FUTBOL OYNATIYOR”
 
Conte’nin oynattığı futbolu “seksi” olarak tanımlayan Sullivan, “Onun geçmiş performansının başarılı olduğunu ve piyasadaki iyi İtalyan futbolcuları bilebileceğini düşünüyordum. Takıma seksi bir futbol oynatırdı ve onunla çalışmak gerçekten müthiş olurdu. İtalya’da üç sene üst üste şampiyonluk kazandı ve inanılmaz bir seri ortaya koydu. Ama şu anda tercih yapsam Slaven’le devam ederim. Leicester City’nin bu performansı olmasa, Slaven yılın en iyi teknik direktörü olurdu” diyerek Bilic tercihinin de kendisini oldukça tatmin ettiğini belirtti.
 
Eski oyuncusu Slaven Bilic ile tarihinin en iyi sezonlarından birini geçiren West Ham United; ligde ilk dörde girmeyi hedeflerken, FA Cup’ta da finalin iki maç uzağında bulunuyor. Sullivan, İngiltere’de sürprizlerle dolu sezonu ve Leicester City’i de değerlendirdi.
 
“LEICESTER, PREMIER LİG’İ İSKOÇYA LİGİ OLMAKTAN KURTARDI”
 
West  Ham Başkanı, “İngiltere Ligi’nde yarış hep belli takımlar arasındaydı, tıpkı İskoçya Ligi’ne benzemeye başlamıştı. Leicester bunu kırmayı başardı ve bu bizim için de muhteşem oldu, çünkü üzerimizdeki baskıyı da almış oldular. Eğer onlar bu pozisyonda olmasaydı, en büyük tartışma ‘West Ham ilk dörde girebilecek mi?’ olacaktı. Bu teknik direktörümüzü de çıldırtabilirdi ama Leicester sayesinde bundan kurtulduk. Açıkçası Leicester’ın şemsiyesi altında ilerlemek beni memnun ediyor” diyerek Leicester’a baskıyı üstlendiği için teşekkürlerini sundu.

Sporcope