Akıllı Kumanda Nasıl Sıfırlanır?

Akıllı Kumanda Nasıl Sıfırlanır?
Güncelleme:

Kumanda karmaşasından kurtularak akıllı kumanda almak isteyen kullanıcıların, en azla araştırdığı konular arasında aklılı kumanda nasıl sıfırlanır? Konusu gelmektedir.

Akıllı kumandalar TV ve uydu alıcısı gibi birçok elektronik cihazın kumanda edilmesine olanak verir. Elektronik cihazların armasına bağlı olarak da, her cihazla birlikte kendisine uyumlu uzakta kumanda cihazları gelir.

Aynı ortamda birden çok uzaktan kumanda cihazının bulunması, bazı kullanıcılar tarafından tercih edilmez. Bu durumda akıllı kumanda alarak, birçok cihazı tek bir kumandadan kontrol imkanı elde ederler. Uzaktan kumanda ilk geldiğinde elektronik cihazları kumanda edemez. Bunun için uzaktan kumanda cihazının, sıfırlanarak elektronik cihazlara uyumlu hale getirilmesi gerekir.

Akıllı Kumanda Nedir?

Akıllı kumanda, birçok elektronik cihazı tek bir cihazla uzaktan kumanda etmeye yarayan işlevsel kumandadır. Bunu yaparken üzerinde bulunan çok fonksiyonlu tuşlarla ve hafızasında yer alan, elektronik cihazlara uyumlu kodlarla yapar. Bunu yaparken kumandaya uyumlu hale getirilmek istenen cihazın açık konunda olması yeterlidir.

Her elektronik uzaktan kumandalı cihaz, uzaktan kumanda edilebilmek için frekansları ve kızılötesi ışınları kullanır. Tamda bu noktada akıllı kumanda hafızasında bulundurduğu frekansları tarayarak, elektronik cihaza uyumlu kodu bulur ve işlevsel tuş hafızasına kaydederek, cihazı kumanda eder. Birden çok uzaktan kumanda edilebilen elektronik cihazın bulunduğu ortamlarda, kumanda karmaşasını ortadan kaldırarak görüntü kirliliğini önler.

Akıllı Kumanda Nasıl Kodlanır?

Akıllı uzaktan kumandayı verimli bir şekilde kullanabilmek için, kumanda edeceği elektronik cihazların kodlarının cihaza girilmesi gerekir. Televizyon için giriliyorsa televizyonun markasının ve ilgili kodun işlevsel tuşları ile akıllı kumandaya kodlanması gerekir.

Buna ek olarak başka bir uzaktan kumandalı elektronik cihazda kumanda etmesi istendiğinde, bu cihazla ilgili işlevsel tuşlar kullanılarak ilgili cihazın kodu akıllı kumandaya kodlanır. Bu sayede birden fazla cihazın kumanda etmesi sağlanır. Cihazların kodları akıllı kumandada kayıtlı kalacağı için, kumanda edilecek cihazla ilgili olan tuşa basılarak o cihazın kumanda etmesi için kolayca geçiş yapılır. Elektronik cihazlara ait kodlar cihazların kataloğunda yer alır. Ayrıca bu kodları internet sitelerinden de bulunabilir.

Akıllı kumanda ayarlanırken;

  • Akıllı kumanda üzerinde bulunan televizyon, uydu alıcısı ve diğer elektronik cihazlara ilişkin tuşa basılır.
  • Ardından cihaza ilişkin kod girişi yapılara, onay tuşuna basılır.
  • Girilen kodun onaylanması için kırmızı ışığın sönmesi beklenir.
  • Cihaza ilişkin fonksiyonların işlevselliği kontrol edilir.

İşlem başarılı ise cihazın ses, görüntü, kanal aramaları rahatlıkla yapılacaktır. Ancak işlevsel tuşların tamamı veya bir kısmı çalışmıyorsa, cihazla ilişkili kodlamada hata oluşmuştur. Bu durumda cihaz otomatik aramaya alınarak, kodun otomatik araması yapılır.

Akıllı Kumanda Otomatik Ayarlar Nasıl Yapılır?

Akıllı kumanda manuel olarak cihazlara ilişkin kodlama yapılabileceği gibi, kumanda edilmesi istenen uzaktan kumandalı elektronik cihazın kodunu otomatik arama özelliği de bulunur. Öncelikle kumandanın hangi cihazı kumanda etmesi isteniyorsa, o cihazla ilgili olan fonksiyon tuşlarına basılır. Bu tuşlar genellikle cihazın üst bölümünde yer alan TV, Sat1, Sat2 ve diğer elektronik cihazlara ilişkin simgelerin yer aldığı tuş bölümüdür.

İlgili tuş seçildikten sonra cihazda sağ üst köşede bulunan genellikle yeşil olan tuşa basılı tutularak kırmızı ışığın yanması beklenir. Kırmızı ışık sürekli yandığında daha, seçimi yapılan cihaza ilişkin kod sıfırlanır. Tekrar basıldığında kırmızı ışık yanıp sönmeye başlar.

Cihaza ilişkin kodu bulduğunda cihazı kapatır. Bu kısa süreli bir işlem olup iki saniye içinde tekrar yeşil tuşa baslı tutularak, bulunan kodu hafızasına alması sağlanır. Bu sayede kumanda otomatik olarak işlemi yerine getirmiş olur. Diğer cihazlar içinde aynı yöntem uygulanarak, birden fazla cihazın kumanda edilmesi sağlanır.

Akıllı Kumanda Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Birden fazla uzaktan kumanda özelliği bulunan elektronik cihazı kumanda etme özelliği sayesinde, sıkça tercih edilen akıllı kumandaların, istenilen özellikleri kullanabilmesi için bazı hususlara dikkat edilmesi gerekir. Her alınan akıllı kumanda, kullanım alanında bulunan her uzaktan kumandalı cihazı kumanda edecek anlamına gelmez. Öncelikle alınacak akıllı kumandanın, kullanım alanında bulunan cihazlarla uyumlu olması gerekir.

Birden çok cihaz için kullanılan akıllı kumandanın fonksiyonel ve ergonomik olması kullanıcılar için konfor sağlar. Özellikle fonksiyonel tuşlarının dayanıklı aynı zamanda kullanışlı olmasına dikkat edilmeli.

Akıllı Kumanda

Akıllı Kumandanın Bakımı Nasıl Yapılır?

Akıllı kumandalar fazla bakım gerektirmeyen, dayanıklı ve uzun süre hizmet veren araçlardır. Kirlenmesi durumunda hafif nemli bez ile silinmesi ve kurulanması yeterli olacaktır. Cihaz bakımında kesinlikle kimyasal temizlik ürünü kullanılmamalıdır. Cihazın rutubetli ortamlarda kullanılması, kullanım ömrünü kısaltır. Aşırı sıcak ve soğuktan korunması gerekir. Direk güneş alan ortamlarda bulundurulmamalıdır. Cihaza uyumlu piller kullanılmalı, piller belirli aralıklarla değiştirilmelidir.

Akıllı Kumandanın Sıfırlaması Nasıl Yapılır?

Akıllı kumanda yeni alındığında veya kumanda etmekte olduğu cihazda değişiklik yapılmışsa, bu cihaza ilişkin uzaktan kumanda fonksiyonunu yerine getiremez. Bu durumda akıllı kumandanın yeni cihaza uyumlu hale getirilmesi gerekir. Bunun için cihaza ilişkin fonksiyon tuşu seçilerek, cihazın sağ üst köşesine yer alan KOD düğmesi basılı tutulduğunda, kırmızı ışık yapın söner. Bu durumda cihaz üzerinde çok fonksiyonlu tuşlar kullanılarak 4 tane sıfır sayısı girilir. Bu durumda ışık sönecektir. Sonrasında cihazın otomatik arama tuşu veya yeni cihaza ait kod girilerek yeni cihaz tanıtılır.

Akıllı Kumanda

Akıllı Kumanda Ne İşe Yarar?

Akıllı kumanda evde, iş yerlerinde, toplu yaşam alanlarına bulunan uzaktan kumandalı elektronik cihazları uzaktan kumanda etmeye yarar. Bunu yaparken özelliği sayesinde birden fazla cihazı tek bir tuş ile aynı anda kumanda eder. Bu sayede yaşam alanlarında kumandalardan kaynaklı görüntü kirliliğini ortadan kaldırır. Tek bir kumanda ile birden fazla cihazı kumanda ederek konforlu kullanım olanağı sağlar.

Akıllı Kumanda Çeşitleri Nelerdir?

Akıllı kumandalar ürün yelpazesi geniş ürünlerdir. Satılan birçok çeşidi ve birçok markası bulunur. Akıllı kumanda seçiminde, kullanılan elektronik cihazlarla uyumu ve birden fazla cihazı kumanda ede bilen çok fonksiyonlu olanlarının tercih edilmesi önemlidir. Tercih edilecek akıllı kumanda çeşidinin garanti süresi, markasının tanınır olması, kullanıcıya güvence sağlar.

Akıllı Kumandaların Kullanım Ömrü Ne Kadardır?

Akıllı kumandaların kullanım ömrü, ürünün kalitesine, kullanım sıklığına, kullanıldığı ortama göre değişiklik gösterir. Uygun koşullarda kullanıldığında uzun süre kullanılabilen cihazlardır. Akıllı kumandalarda fonksiyonel tuşlarında bulunan simgelerin simgelerinin silinmesi sık karşılaşılan sorunlardandır.

Etiketler Akıllı Kumanda