Halk Oyunları Festival Ekibinden Sakarya İl Özel İdaresine Ziyaret

Halk Oyunları Festival Ekibinden Sakarya İl Özel İdaresine Ziyaret

Sakarya 8. Uluslararası Egemenlik Haftası Halk Oyunları Festivali için Sakarya’ya gelen, Ukrayna, Gürcistan, Kırgızistan, Moldova, Arnavutluk, Kosova, Estonya, Makedonya, Romanya, Bosna, Bulgaristan ve ev sahibi Türkiye Halk Oyunları ekipleri, İl Özel İ

- Sakarya 8. Uluslararası Egemenlik Haftası Halk Oyunları Festivali için Sakarya’ya gelen, Ukrayna, Gürcistan, Kırgızistan, Moldova, Arnavutluk, Kosova, Estonya, Makedonya, Romanya, Bosna, Bulgaristan ve ev sahibi Türkiye Halk Oyunları ekipleri, İl Özel İdaresi’ni ziyaret etti.

Sakarya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Soytürk’ü makamında ziyaret eden halk oyunları ekipleri ve festival organizasyon komitesi ve düzenleyicileri, Recep Soytürk’e ülkelerinden getirdikleri hediyeleri takdim ettiler. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Soytürk festivalin önemine vurgu yaparak, “Birçok ülkeden şehrimize gelen kardeşlerimizi Sakarya’da ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi. Genel Sekreter SOYTÜRK, konuşmasına devamla “Sakarya’da kültür-sanat alanında çok büyük canlılık yaşanıyor. Halk Oyunları Festivali’de şehrimize ayrı bir güzellik kattı. Bu festivalde emeği geçen herkesi kutluyorum. Ayrıca başta Gürcistan olmak üzere Ukrayna, Kırgızistan, Moldova, Arnavutluk, Kosova, Estonya, Makedonya, Romanya, Bosna, Bulgaristan’dan şehrimize gelen kardeşlerimizi Sakarya’da ağırlamaktan ve onlarla aynı dostluk, barış, kardeşlik ve ortak akıl dolu havayı solumaktan son derece memnunum” dedi.

Ziyaret sırasında misafir ülke temsilcileri Türkiye’de ve Sakarya’da olmaktan mutluluk duyduklarını, bugüne kadar katıldıkları festivallerin yanında Sakarya’nın yerinin çok özel ve ayrıcalıklı olduğunu belirtiler. Ziyaretçilerin arasında bulunan Makedonya Bitola Belediye Başkanı eşi Gordona Veleska, Estonya Devlet Halk Dansları Kareoğrafı Kesterna Aginna, Gürcistan Cumhuriyeti Devlet Halk Dansları Topluluğu Genel Yönetmeni Teodosk Gela bu tür organizasyonların dünya çocuklarının birbirlerini tanımaları açısından önemli olduğunu ve yapılan bu organizasyonda emeği bulunanlara sonsuz teşekkürlerini ve şükranlarını sunduklarını kaydettiler. Gerçekleştirilen ziyarette İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Yorulmaz, FOLKART Başkanı Sinan Çileli, İl Kültür Müdürlüğü Folklor Araştırmacısı Sosyolog Ali Aktaş’da hazır bulundu.

Bu arada İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Soytürk katılımcı ülke Estonya’dan iki minik kız öğrenciyi evinde misafir ettiği ve bu misafirliğin festival sonuna kadar süreceği öğrenildi. Katılımcı ülke Estonya’nın folklor ekibi oyuncularından 10 yaşındaki Kaidi Hunt ve 11 yaşındaki Minna-Lüsa Herman İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Soytürk’ün evinde misafir edilerek ağırlandı

Sakarya İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Yorulmaz, verdiği desteklerden dolayı İl Özel İdaresi’ne teşekkür etti ve yenilen yemeğin ardından ziyaretin sonunda festival katılımcılar ile hatıra fotoğrafı da çektirildi. Ziyaret sırasında konuşmacıların tercümanlığını AFA Kültür Merkezi Halk Dansları Topluluğu Öğreticisi Lilia Petrova, Serdivan Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Vecdi Girgin yaparken ziyaret grubunun konuşmalarının birebir tercümesindeki başarılarından dolayı kendilerine teşekkür edildi.

HALK OYUNLARI FESTİVAL EKİBİNDEN SAKARYA İL ÖZEL İDARESİNE ZİYARET

HALK OYUNLARI FESTİVAL EKİBİNDEN SAKARYA İL ÖZEL İDARESİNE ZİYARET