Oslo görüşmelerini o mu sızdırdı ?

Oslo görüşmelerini o mu sızdırdı ?

İstihbarat Daire eski Başkanı Ömer Altıparmak, Oslo görüşmelerini kaydeden ve sızdıran kişinin kimliğini açıkladı.

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire eski Başkanı Altıparmak, uzun süre kim tarafından sızdırıldığı konuşulan Oslo görüşmelerini, PKK’nın dışişlerinden sorumlu olduğunu belirttiği Adem Uzun’un dinleme cihazıyla birebir kaydettiğini söyledi.

Türkiye’de bir şeylerin yanlış olduğunu, yasalara aykırı olmasına rağmen bir takım pazarlıklar yapıldığını ifade eden Altıparmak, “Anayasal düzen üzerinde pazarlık yapılıyor. Özerklik hususunda terör örgütü mensupları ve hakem devletin mevcudiyetinde tartışmalar yürütülüyor" dedi. Bunun Anayasa ve yasalara aykırı bir durum olduğunu belirten Altıparmak sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hatırlarsanız Oslo görüşmelerine katılanlardan biri de Sabri Ok’tu. Geçenlerde, ‘Kürdistan’dan Türk polisi ve askeri çekilsin’ diyen adamdı, masanın bir tarafında oturan. Öbür tarafta Adem Uzun diye dışişlerinden sorumlu bir adamı vardı PKK’nın. Maalesef meslek acemiliği mi dersiniz ne derseniz deyin, Oslo’da yapılan tüm görüşmeleri terör örgütü PKK’nın Adem Uzun denilen adamı üzerindeki dinleme cihazıyla birebir kaydetti ve bunu terör örgütünün internet sitelerinde yayınladı. Birileri döndü bunu polisin üzerine atmaya çalıştı. Terör örgütü mensupları tarafından kaydedilmiş ve devleti zora sokmak için internet sitelerinde yayınlanan hususu bize yormaya çalıştılar.”
KCK’ya yönelik operasyonların talimatının devletin tüm kurumlarıyla alınmış bir karar olduğunu da belirten Ömer Altıparmak, dönemin başbakanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bizzat kendisine talimat verildiğini söyledi.

ADEM UZUN KİMDİR ?

Fransız terörle mücadele birimleri, PKK ile MİT’in Oslo’daki görüşmelerine katıldığı belirtilen PKK’nın Avrupa’daki yöneticilerinden Adem Uzun’u 10 Ekim 2012’de Paris’te gözaltına almıştı.

Yaklaşık 6 ay süren telefon dinlemesinin ardından yapılan operasyonda yakalanan PKK’nın Avrupa’da lojistik yapılanmasından sorumlu olduğu belirtilen Adem Uzun, değeri 1,2 milyon euroyu bulan tanksavar füzesi gibi silahları satın alarak, Kuzey Irak’a göndermek suçlamasıyla Paris mahkemesince tutuklanmıştı.

İstihbarat Daire Başkanlığı görevinden ayrılırken dönemin Başbakanı Erdoğan ile oturup konuştuklarını açıklayan Ömer Altıparmak şunları söyledi:

"Dosyamı aldım gittim kendisine izah ettim. Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı tarafından ne kabineye ne milletvekillerine ne de belediye başkanlarına yönelik hiçbir dinlememiz olmadığını söyledim. Dosyaları ve nasıl dinleme yapılacağını önüne koydum. Ama gelinen aşamada kim bilir nasıl yanlış bilgiler veriliyor ki, bu kadar zamandır ne kadar müfettiş geldi İstihbarat Daire Başkanlığı’na, benim söylediklerimi yalanlayacak herhangi bir bilgi ve belge yok. Bizim İstihbarat Daire Başkanlığı’ndaki çalışmalarımız terör örgütlerine ve yolsuzluklara yönelik çalışmalardı.”