Dev döner ikram edildi

Dev döner ikram edildi
Güncelleme:

Irak'ın başkenti Bağdat'ta Mevlit Kandili dolayısıyla 3 tonluk dev döner vatandaşlara ikram edildi.

Irak'ın başkenti Bağdat'ın Azamiye semtinde Hazreti Muhammed'in dünyaya geldiği gün olarak kutlanan Mevlit Kandili dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Azamiye'nin merkezinde bulunan İmam-ı Azam Ebu Hanife türbe ve  camisinin bulunduğu alanda  mevlit okutuldu. Söz konusu etkinliğe Irak Meclis  Başkanı Selim el-Cuburi ile çok sayıda devlet erkânının yanı sıra Türkiye'nin  Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız ve vatandaşlar katıldı.

Dev döner ikram edildi - Resim : 1

Büyükelçi Yıldız, Irak ve İslam aleminin Mevlit  Kandili'ni kutladı. Yıldız, Iraklıların bu tür etkinliklere önem ve ilgi  gösterdiklerini ifade ederek, Mevlid-i Nebi'yi kendileriyle kutlamaktan mutluluk  duyduğunu dile getirdi. 

Yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilen kutlama sonrasında  vatandaşlara döner dağıttı. Etkinlik alanında yer alan Bağdat'ın tarihi dönercileri arasında sayılan Kasım Ebu el-Gas (dönerci Kasım), Mevlid-i Nebi dolayısıyla 3 ton ağırlığında et döner yapıp ikramda bulundu.  

Peygamber efendimiz Hazreti Muhammed'in doğumu her yıl hicri takvime  göre rebiülevvel ayının 12'nci günü milyonlarca Müslüman tarafından "Mevlid-i  Nebi" adıyla kutlanıyor.

AA