Polis şehir eşkıyalarını seyretmekle yetindi

Polis şehir eşkıyalarını seyretmekle yetindi

Adana'da bar çıkışı şehir eşkıyaları silahlarıyla ölüm kustu. Olay yerine genel polis ekibi araçtan inmeyerek çatışmanın bitmesini bekledi.

Kürşat S. (36), sevgilisi B.K., kardeşi Hamit S. (33) ve arkadaşı Engin B. ile birlikte eğlenmek için bara gitti. Bar girişinde iş yerinin güvenliğini sağlayan şahıslar, Kürşat S.'nin üzerini aramak istedi. Ancak üzerinde tabanca olan Kürşat S. kendisini aratmayarak sevgilisi ve arkadaşlarıyla barın yanındaki kaldırımda yürümeye başladı. Bu arada bar çalışanlarıyla kavga etmeye başlayan Kürşat S. tabancasını çıkartarak havaya ateş açtı.

Bunun üzerine barda çalışan Cihan O. ile Murat U. isimli şahıslar, Kürşat S'ye ve yanındaki arkadaşlarına ateş açmaya başladı. B.K. sevgilisi Kürşat S.'ye sarılarak ona siper olmak istedi. Ancak Murat U. koşarak gelip B.K.'nın sarıldığı Kürşat S.'nin başına ateş etti. Kürşat S. ile sevgilisi birlikte yere düştü.

Ancak başından ağır yaralanan talihsiz adam bir saat sonra hayatını kaybetti. 

Bar çalışanları olay yerinden ayrılırken, B.K.'da sevgilisini bırakıp kaçtı. Olay anı ise güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.

Polis şehir eşkıyalarını seyretmekle yetindi - Resim : 1

Ancak görüntülere dikkatlice bakıldığı zaman büyük bir ihmal dikkatlerden kaçmadı. Çatışmanın hemen başında olay yerinden yaklaşık 50 metre geride polis aracının kareye girdiği görülüyor.

Polisler araç içinde beklerken bar çalışanları Kürşat S. ve kardeşinin üzerine kurşun yağdırıyor.

Yaklaşık 30 saniye boyunca mermiler havada uçuşuyor. Buna rağmen polisler araç içinden çıkmıyor. Hatta ekip aracının çakarını bile kapatıyorlar.

Taa ki bar çalışanları ölüm kusmayı bırakıp olay yerinden ayrılana kadar. Eşkıyalar kaçarken polisler araçtan inip bir kaç el havaya ateş açıyor.

 

 

İHA