Sosyal medyadan iğrenç ifşaya soruşturma

Sosyal medyadan iğrenç ifşaya soruşturma
Güncelleme:

Sosyal medya üzerinden kendisini ifşa edip "hediye" adı altında para toplayan sözde fenomenlerden sonuncusu büyük tepki çekmişti. Muhafazakar giyimiyle kameralar karşısına geçip, küçük çocuğunun da yayına yansıdığı görüntülerde cinsel içerikli yayın yapan kullanıcı hakkında soruşturma başlatıldı.

Sosyal medyada bir kadın kullanıcının, bir çocuğun bulunduğu olduğu odada erotik canlı yayın takipçilerine görüntü verdiği anlar gündem oldu. Görüntüler üzerine savcılık harekete geçti.  

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı görüntülere ilişkin "Müstehcenlik ve hayasızca hareketler" suçu kapsamında soruşturma başlatıldı.

Savcılıkça kaydı yapan ve yayınlayan şüpheli veya şüpheliler hakkında gözaltı talimatı verildi.

 Söz konusu görüntülerde canlı yayın açan bir kadının izleyenlere çeşitli pozlar verdiği anlar yer alıyor. Kadın kameraya bakıp kahkaha atarken elinde dondurma tuttuğu görülüyor.

 Devamında ise elindeki dondurmayı, odada çocuğu olduğu iddia edilen kişiye uzatıyor ve izleyicilerine poz vermeye devam ediyor.

Yayının ilerleyen kısımlarında bir yandan çocukla ilgilenip bir yandan takipçilerine poz vermeye devam eden kadın sosyal medyada büyük eleştiri oklarının hedefi oldu. Birçok kişi kadının çocuğunun yanından para için böyle bir şey yapmasına tepki gösterdi.

DHA'da yer alan habere göre; başörtülü bir kadının yanında çocuk varken canlı video kaydı yapmasına ilişkin görüntülerin bazı sitelerde yayınlanması üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı "Müstehcenlik ve hayasızca hareketler" suçu kapsamında soruşturma başlatıldı.

Savcılıkça kaydı yapan ve yayınlayan şüpheli veya şüpheliler hakkında gözaltı talimatı verildi.

Başsavcılık tarafından yapılan açıklama şöyle:

“Bazı basın ve yayın organlarında, bir kadın şahsın çocuğunun bulunduğu odada erotik video kaydı yaparak sosyal medya üzerinden canlı yayın yaptığı yönündeki haberler üzerine yapılan incelemede, tespit edilen söz konusu video kaydı içeriğinin müstehcenlik ve hayasızca hareketler suçları kapsamında kalabileceği değerlendirilmekle, Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından kaydı yapan ve yayınlayan şüpheli/şüpheliler hakkında resen soruşturma başlatılmış olup, şüpheli hakkında gözaltına alınması yönünde talimat verilmiştir.”