Erdoğan ''erken seçim yok'' dedi, ünlü anketçi ''erken seçim yok, baskın seçim var'' dedi

Erdoğan ''erken seçim yok'' dedi, ünlü anketçi ''erken seçim yok, baskın seçim var'' dedi
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün yaptığı "Kasım'da erken seçim yok. Seçim önümüzdeki yılın Haziran ayında" açıklaması sonrasında Metropoll Araştırma kurucusu Özer Sencar'dan dikkat çeken iddia: ''Erken seçim yok, baskın seçim var!''

Gündemden düşmeyen erken ve baskın seçim iddialarına ilişkin bir yorum da Metropoll Araştırma'nın kurucusu Özer Sencar'dan geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Kasımda seçim yok, seçim önümüzdeki yılın haziranında' açıklamasına karşın Sencar sosyal medya paylaşımında sonbaharda erken veya baskın seçim olacağı öngörüsünü yineledi.

Dün, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kasımda seçim yok, seçim önümüzdeki yılın haziranında, kendini oraya hazırla. Sen aday mısın değil misin onu açıkla ya da adayını açıkla” açıklamasında bulunmuştu.

ÖZER SENCAR'DAN ERKEN SEÇİM İDDİASI

Daha önce "Erdoğan için seçim zamanı yoktur. Ne zaman kazanacağını hissederse seçim zamanı o zamandır" açıklamasında bulunan Metropoll Araştırma'nın kurucu ve yöneticisi Özer Sencar, Erdoğan'ın bu ifadeleri sonrası  Twitter hesabı üzerinden erken ve baskın seçim iddiasını yineledi. 

Sencar, "Eldeki verilerden ve aktörlerin bildiğimiz özelliklerinden hareketle bu yıl sonbaharda erken veya baskın seçimin olacağını düşünüyorum. Erdoğan’ın Haziran 2023’ten söz etmesi muhalefeti istediği istikamette yönlendirme amaçlıdır diye düşünüyorum" dedi.

İşte Metropoll'ün son anketinin sonuçları :