AK Parti'den İlker Başbuğ hakkında suç duyurusu

AK Parti'den İlker Başbuğ hakkında suç duyurusu
Güncelleme:

Bekir Bozdağ, Mustafa Elitaş ve Ahmet Aydın'ın da arasında bulunduğu AK Partili 6 milletvekili, askerlerin sivil mahkemede yargılanmasının önünü açan TBMM'nin yasa değişikliğine "FETÖ projesi" diyen eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ hakkında suç duyurusunda bulundu.

Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ hakkında AK Partili 6 isim suç duyurusunda bulundu.

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ve eski milletvekili Dursun Çiçek'in iddialarıyla ilgili gerekli hazırlıkları yaptıklarını ve bugün öğleden sonra Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi. Elitaş, AK Parti Genel Merkezi'nden çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

"FETÖ'NÜN SİYASİ AYAĞI" DİYEREK İŞARET ETMİŞTİ

Kanun tasarısına verdikleri değişiklik önergesinde imzası bulunan milletvekilleri ve avukatlarla bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirten Elitaş, "Bir taraftan eski Genelkurmay Başkanı'nın bizi 'FETÖ'nün siyasi ayağı' diye işaret etmesi öte yandan eski milletvekili Dursun Çiçek'in hakkımızda 'FETÖ'nün siyasi ayağı bunlardır' diye yargı yoluna başvuracağını açıklaması ve yargıyı göreve davet etmesiyle ilgili dilekçemizi hazırladık. Arkadaşlarımız bugün öğleden sonra Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunacaklar." dedi.

Soru üzerine her iki isim hakkında da suç duyurusunda bulunulacağını aktaran Elitaş, Çiçek'in medyada yer alan ifadesine göre "FETÖ'nün siyasi ayağı tespit edilmiştir, yargıyı göreve davet ediyorum." dediği için onunla ilgili de suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Elitaş, hangi maddeden suç duyurusunda bulunulacağı sorusu üzerine, "Teknik bir konu. Ben iktisatçıyım biliyorsunuz, hukukçu değilim. Herhalde biri iftira birisi de hakaret suçundan olacak diye tahmin ediyorum." diye konuştu.

Mustafa Elitaş, bir başka soruya karşılık, önergede kendisiyle birlikte Bekir Bozdağ, Ahmet Aydın, Yahya Doğan, Mehmet Ceylan ve Abdurrahman Müfit Yetkin'nin imzasının bulunduğunu ve başvurunun bu isimler adına avukatlar tarafından yapılacağını aktardı.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

6 AK Partili isim, Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ hakkında suç duyurusunda bulundu. Başvuruyu 6 Ak Partili'nin avukatları yaptı...

Seçiniz...