AK Partili isimden Erdoğan'ı çok kızdıracak HDP çıkışı

AK Partili isimden Erdoğan'ı çok kızdıracak HDP çıkışı
Güncelleme:

AK Parti ile HDP arasındaki yakınlaşma AK Parti içerisinde de krizi yol açtı. Eski AK Parti milletvekili ve Yeni Şafak yazarı Mehmet Metiner sorduğu bir soruyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı çok kızdıracak.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ başkanlığındaki AK Parti heyeti, başörtüsü konusunda hazırlanacak anayasa değişikliği için MHP, CHP, HDP ve İYİ Parti gruplarını ziyaret etmişti. Erdoğan'ın ve AK Parti'nin 'terör örgütü' olarak nitelendirdiği HDP'yi ziyaret etmesi ise siyasetin gündemine oturmuştu. 

Eski AK Parti milletvekili ve Yeni Şafak yazarı Mehmet Metiner'in AK Parti'ye uyarıları ise gelmeye devam ediyor. 

Daha önce "AK Parti karar vermeli: HDP’yi kendisiyle oturulup konuşulacak ve desteği önemsenecek bir parti olarak görüyorsa o vakit HDP’ye dair dilini ve yaklaşımını değiştirmeli" diyen Metiner yine sosyal medya hesabından AK Parti'ye seslendi.

 "BAŞKALARINI SUÇLAMAK DOĞRU OLUR MU?"

Metiner, "HDP ile diyalog-işbirliği içine girmek şayet, 'Türkiye Yüzyılı' vizyonunun bir gereği ise, o vakit HDP’yi PKK ile bir tutup eleştirmek, dahası HDP ile diyalog-işbirliği halinde olan başkalarını suçlamak doğru olur mu?" diye sorduktan sonra dikkat çeken bir soru daha sordu:

"Bir şeyi biz yapınca mı doğru olur sadece?"

Metiner'in aksine AK Parti'nin HDP ziyaretini eleştiren arasında AK Parti MKYK Üyesi Şamil Tayyar da vardı. Tayyar, “Kesinlikle. AK Parti, HDP'ye nasıl bakıyorsa o düzlemde ilişkisini yürütmelidir. PKK'nın siyasi uzantısı ve kapatılması gereken bir partiyse, onlarla niye Anayasayı konuşuyoruz? PKK ayrı HDP ayrıysa aynileştiren dil ve üsluba niye ihtiyaç duyduk? Bu muhakemeyi yapmalıyız” ifadelerini kullandı.

BBP Partisi MKYK Üyesi Kazım Birtane de ziyarete tepki göstererek, AK Parti yetkilileri tarafından yapılan bu ziyaretin hiçbir açıklaması yoktur” ifadelerini kullanmıştı.