Erbakan: ''6284 haşa bir ayet değil!''

Erbakan: ''6284 haşa bir ayet değil!''
Güncelleme:

Yeniden Refat Partisi Genel Başkanı ve Milletvekili Fatih Erbakan katıldığı bir televizyon programında "6284 haşa bir ayet değil" ifadelerini kullandı.

TBMM'de yeni yasama yılı kadını şiddete karşı koruyan 6284’le ilgili tartışmalarla başladı. İstanbul Sözleşmesi’nden tek imzayla çıkan iktidarın ortağı Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, yasanın değişmesini istedi.

Erbakan, kadına yönelik ekonomik ve psikolojik şiddet için de “kanıt” gerektiğini savundu. Kadınlar ise hakları için TBMM’deki bütün milletvekillerine “Yasalara dokunma, uygula” çağrısında bulundu. Kadınlar, “Bu ülkede milyonlarca kadın, kaynağını laiklikten alan Medeni Kanun’la garantiye alınmış haklarını özümsemiş, 100 yıldır hukuk sisteminde yaşamaktadır. Bundan vazgeçmeyecektir” dedi.

14 Mayıs seçimlerinde milletvekili seçilen Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, TBMM'deki yemin töreninden önce açıklamalarda bulundu.

6284'Ü HEDEF ALDI

Erbakan, Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’a ilişkin fikirlerini CNN canlı yayınında açıkladı. Erbakan, “Özlem Zengin kadına şiddet konusunda bir kırmızı çizgiden bahsetmiştir. Kendisiyle hiç karşılaşmadık. 6284 haşa bir ayet değil. Ben zaten ‘Kadına şiddet kırmızı çizgimizdir’ demiştir. Kadına, doğaya, hayvana, şiddet bizim doğamıza aykırı. Fakat suç unsurlarının yazılması lazım. Ekonomik, psikolojik şiddet nedir, nasıl olur bunun belli olması lazım. Bir de iddia sahibinin iddiasını kanıtlaması lazım. Bunlar varsa cezanın daha ağırlaştırılması gerekiyor” diye konuştu. 

‘KADIN DÜŞMANLIĞI ARTTI’

Eşitlik İçin Kadın Platformu (EŞİK) bu sözlere tepki gösterdi. Meclis’te kadın düşmanlığının arttığına dikkat çekti. Açıklamada “Laik hukuka dayanan kadın haklarına sahip çıkın, milyonlarca kadın, kaynağını laiklikten alan Medeni Kanun’la garantiye alınmış olan haklarını özümsemiş, 100 yıldır bu hukuk sisteminde yaşamaktadır. Hiç kimse kadınları bu haklarından vazgeçiremeyecektir. Tekrar hatırlatıyoruz. Yasalara dokunmayın uygulayın” denildi.