HDP'li Yüksekdağ'dan iddialı sözler

HDP'li Yüksekdağ'dan iddialı sözler

Dünya Kadınlar Günü'nde konuşan HDP Eş Başkanı Yüksekdağ, dokunulmazlıklar hakkında konuştu.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğinde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, "Eğer bir parça cesaretleri varsa 550 milletvekilinin tamamının dokunulmazlıklarını kaldırsınlar" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Diyarbakır Yenişehir İstasyon Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte konuştu. Kadınlar olarak dimdik ayakta olduklarını söyleyen Yüksekdağ, HDP milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması yönündeki girişimlere tepki gösterdi. Yüksekdağ, şöyle dedi:

"Sanyorlar ki HDP'li milletvekillerinin dokunulmazlığını kaldırarak, hapse atarak, siyaset dışı bırakarak, HDP'yi karşılarında mücadele gücü olmaktan alıkoyacaklar. Yanarım onların şaşkınlığına. Eğer bir parça cesaretleri varsa 550 milletvekilinin tamamının dokunulmazlıklarını kaldırsınlar. Görelim o zaman kim sözünden ve düşüncesinden dolayı yargılanacak, kim hırsızlığından, ahlaksızlığından, dolandırıcılığından, yüz kızartıcı suçlarından dolayı yargılanacak? Eğer bir parça yürekleri varsa bunu yapsınlar. Bugüne kadar korunma zırhına bürünerek siyaset yapmadık." 

Kadınlar Günü etkinliğinde Yüksekdağ'ın ardından Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ile HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel de birer konuşma yaptı.

Çocuk gelinlere dikkat çekmek için gelinlik giyerek etkinliğe katılan Zelal Fahrioğlu, "Anne ve babalar küçük yaştaki çocuklarını gelin etmesinler" ifadesini kullandı.