Bozbey’den Yıldırım’da kentsel dönüşüm mesajı

Bozbey’den Yıldırım’da kentsel dönüşüm mesajı
Güncelleme:

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, “Kentsel dönüşüm 2 katlı binayı yerine 10 katlı yapılar dikmek demek değildir. Vatandaşın geleceğe dönük ihtiyaçlarını da göz önünde bulundurmanız gerekiyor” dedi. Bozbey, ayrıca Büyükşehir Belediyesinin bütçe harcamalarına da dikkat çekti.

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, 31 Mart Yerel Seçimleri kapsamında ziyaretlerini sürdürüyor. Yıldırım’da Sakarya Mahallesi’nde vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılanan Bozbey ardından Şirinevler mahallesinde CHP’nin seçim ofisi açılışına katıldı. 

CHP Bursa Milletvekillerinden Orhan Sarıbal ve Hasan Öztürk, İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, İlçe Başkanı İlhami Gün ve Yıldırım Belediye Başkan Adayı Mehmet Önder Mutlu’nun da yer aldığı açılışta halka seslenen Bozbey, kentsel dönüşüm konusuna değinerek “Belediyenin işi sadece bugünü değil, geleceği düşünerek hareket etmektir” dedi. Başlangıçta takdir edilen işlerin  ilerleyen yıllarda sorunlar silsilesiyle yeniden ortaya çıktığını vurgulayan Bozbey, “Kentsel dönüşüm 2 katlı binayı yıkıp yerine 10 katlı bina dikmek demek değildir. Yolunu, okulunu, parkını, sosyal alanlarını da yapmak gerek. Depreme hazırlanmak şakaya gelecek bir iş değil. Bizim önceliğimiz her zaman insan. Tabiki hepimiz birimizden daha akıllıyız. Akademik kurulları, danışma kurullarını oluşturup tüm şehrin gelecek 30 yılını planlayacağız. Yıldırım’da da Nilüfer’deki hizmetlerimizi yapacağız” ifadelerini kullandı. 

“Belediye bütçesini pankartlara değil vatandaşın ihtiyaçlarına aktarın”

Sakarya Mahallesi’nde ise hayat pahalılığı ve geçim sıkıntısı derdinden yakınan vatandaşlara Büyükşehir Belediyesi’ndeki bütçe yönetimine yaptığı eleştiriyle yanıt veren Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, “Buraya son 5 yılda hiçbir hizmet yapılmamış. Belediyenin bütçesini pankartlara ve reklamlara değil de  keşke vatandaşın ihtiyaçlarını gidermeye yönelik aktarsaydınız. Nilüfer’de Belediye Başkanıyken, 10 yıl önce buraya da bir katkımız olur mu diye gelmiştik. Sakarya mahallemizde değişen hiç bir şey yok. Okul sorunu, kadınlar, gençler ve çocuklar için sosyal alanlar yapılmamış. İnşallah 31 Mart’ta Sakarya mahallesinin bize destek çıkmasıyla da Bursa’da yeni bir süreç başlayacak. Çocuklarımız sadece Nilüfer’de değil Yıldırım ve tüm Bursa’da gülümseyecek” ifadelerini kullandı.