Burakcan'ın davasına devam edildi

Burakcan'ın davasına devam edildi

Berkin Elvan cenazesinde öldürülen Burakcan Karamanoğlu'nun davasına devam edildi.

Berkin Elvan'ın cenaze töreni sonrası Okmeydanı’nda çıkan olaylarda başından vurularak hayatını kaybeden Burakcan Karamanoğlu’nun ölümüne ilişkin davaya devam edildi.

Mahkeme heyeti olay yerine ilişkin görüntülerin oluşturulacak bilirkişi heyetince incelenerek, sanıkların bu görüntülerde olup olmadığının, görüntülü olarak rapor edilmesinin istenilmesine karar verdi. Berkin Elvan'ın cenaze töreninin ardındanOkmeydanı’nda çıkan olaylarda Burakcan Karamanoğlu başından vurularak hayatını kaybetmişti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada biri firari 5 şüpheli hakkında açılan davanın görülmesine devam edildi. Burakcan’ın babası Halil Karamanoğlu’nun da katıldığı duruşmada tanıklar dinlendi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada Burakcan Karamanoğlu’nun babası Halil Karamanoğlu ve avukatı ile tutuklu sanıklar Volkan Gezer, Oğuz Kartal, Zafer Karadağ ve tutuksuz sanık Mustafa Samur hazır bulundu. Firari şüpheli Gökhan Koca ise duruşmaya katılmadı. Duruşmada baba Halil Karamanoğlu’nun katılma talebi kabul edilirken, olaya ilişkin tanıklar dinlendi.

“BURAKCAN HEMEN YANIMA DÜŞMÜŞTÜ, ALNINI CAM KESTİ SANDIM’’

Burakcan’ın ilkokuldan beri arkadaşı olduğunu belirten tanık Berat Taşkın, olay anından Burakcan’ın yanında olduğunu kaydetti. Olay günü saat 20.00 sıralarında aralarında Burakcan’ın da olduğu arkadaşlarıyla beraber Fatih Sultan Caddesi’nde olduklarını söyleyen Taşkın, “Bizim bir siyasi birlikteliğimiz ya da ‘Kasımpaşalılar’ denilen herhangi bir gruba aidiyetimiz yoktur. Bizim arkadaş grubumuz içerisinde silah ya da taş atan yoktu ancak yol ağzı tarafındaki grupta DHKP-C mensubu olduğunu sandığımız insanlar vardı. Bir süre sonra bu grup bizim olduğumuz gruba 15 metre kadar yaklaşmıştı. O gruptan bizim gruba doğru silah ve molotof atılmaya başlandı. Bu arada Burakcan’ın hemen yanıma düştüğünü fark ettim. Ben önce cam kestiğini zannettim. Ancak alnındaki kesiğin mermi izine benzediğini görünce silah yarası olduğunu anladım. Daha sonra biz Burakcan’ı 10- 15 dakika içinde hastaneye götürdük” dedi.

“SANIK VOLKAN GEZER’İ ELİNDE SİLAHLA GÖRDÜM”

Burakcan’ın öldüğünü ertesi gün haberlerden öğrendiğini kaydeden tanık Muharrem Kutlu ise, olayı öğrendikten yarım saat önce sanıklardan Volkan Gezer’i elinde tabancayla olay yerinin 1 kilometre uzağında gördüğünü söyledi.

“BURAKCAN’IN YERE DÜŞTÜĞÜ ANI GÖRDÜM’’

Okmeydanı’nda çıkan olayların yaşandığı gün aynı yerde yaralanan ve tanık olarak ifadesine başvurulan Ramazan Gün de, Burakcan’ın yere düştüğü anı gördüğünü belirtti. Olay günü iki grubun arasında kaldığını ifade eden Gün, “İki grubun arasında kaldım ve yukarı tarafa bakarken mermi isabet etmesi sonucu yaralanıp yere düştüm. Ben düştükten 30 saniye sonra benim düştüğüm yerin 5 metre ötesinde orta refüjde Burakcan’ın yere düştüğü anı tam olarak gördüm. Bir minibüsün yanından sürünerek ilerlerken Burakcan’ın yanından geçmek zorunda kaldım. Burakcan’ın gözünün üstünden kurşun girmişti ve başının arkasından kan akıyordu” dedi.

“SANIK SAMUR GÖZÜNÜZDE NE İSE BEN DE ÖYLE OLMAK İSTİYORUM’’

Duruşmada söz alan sanıklardan Zafer Karadağ ifadesinde, “Mustafa Samur mahkemenin gözünde ne ise ben de öyle olmak istiyorum. Cinayette kullanılan silahın benim verdiğim silah olduğu ortaya çıkınca ben de korkarak sattım. Benim 3 çocuğum var mağdurum, beraatımı istiyorum” diye konuştu.

Sanık Mustafa Samur ise ifadesinde, “Ben silah tamircisi değilim, silah tamircisi olsaydım tekstil işi yapmazdım” şeklinde konuştu.

OLAY YERİ GÖRÜNTÜLERİNDE SANIKLARIN VAR OLUP OLMADIĞI İNCELENECEK

İfadelerin alınmasının ardından taleplere ilişkin kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Hakkında yakalama kararı bulunan firari sanık Gökhan Koca’nın yakalama kararının devamına da hükmeden heyet, duruşmaya çağrılmasına rağmen gelmeyen 11 tanığın bir sonraki celse zorla getirilmesine karar verdi. Mahkeme heyeti ayrıca Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’na (TİB) yazı yazılarak, sanıklardan Oğuz Kartal'ın olaydan önceki telefon dökümlerinin mahkemeye gönderilmesini kararlaştırdı. Oluşturulacak bilirkişi heyetince, olay yerine ilişkin görüntüler incelenip, sanıkların bu görüntülerde var olup olmadığının görüntülü olarak rapor edilmesinin istenilmesine karar verilerek duruşma ertelendi.

“SUÇSUZ OLDUĞUMU ANLADINIZ DEĞİL Mİ HAKİM BEY’’

uruşmanın bitmesinin ardından salondan çıkarılan sanıklardan Volkan Gezer elini kaldırıp hakimden söz isteyerek, “Hakim bey bugün benim suçsuz olduğumu anladınız değil mi” sorusuna mahkeme başkanı gülerek “Git hadi” dedi.

İDDİANAMEDEN

Okmeydanı’nda 12 Mart 2014 tarihinde çıkan olaylarda Burakcan Karamanoğlu silahla başından vurularak hayatını kaybetti. Olaya ilişkin yürütülen soruşturmada Gökhan Koca, Oğuz Kartal, Mustafa Samur, Volkan Gezer ve Zafer Karadağ’a dava açıldı. Sanıklar Oğuz Kartal, Volkan Gezer ve Gökhan Koca, “Terör örgütüne üye olmak”, “Örgüt adına eylem yapmak”, “Ateşli Silahlar Kanunu’na muhalefet”, “Ruhsatsız silah bulundurmak” ve “Kasten cinayet” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 12 yıl 9 aydan 52 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor. Diğer şüphelilerden Mustafa Samur, “Ruhsatsız silah bulundurmak” ve “Kasten adam öldürmek” suçlarından müebbet hapis ve 6 aydan 3 yıla kadar yargılanırken Zafer Karadağ’ın “Ruhsatsız silah ticareti”nden 5 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

text-ad
Gençlik kampında kabus: 6 liseli gençten 2'si hayatını kaybetti! Gençlik kampında kabus: 6 liseli gençten 2'si hayatını kaybetti! Türk kadınlarına hakaret yağdıran Hintli fenomen yakalandı! Türk kadınlarına hakaret yağdıran Hintli fenomen yakalandı! İki araç kafa kafaya çarpıştı: Çocuklar, bebekler... Çok sayıda ölü ve yaralı var! İki araç kafa kafaya çarpıştı: Çocuklar, bebekler... Çok sayıda ölü ve yaralı var! Üniversite mezuniyetindeki Aleyna Tilki konseri iptal edildi! Üniversite mezuniyetindeki Aleyna Tilki konseri iptal edildi! Zeynep Bastık güzellik tescilini sevdi; şimdi de Kayısı Güzeli seçildi Zeynep Bastık güzellik tescilini sevdi; şimdi de Kayısı Güzeli seçildi Çocuklar Duymasın'ın Havuç'u Survivor'ın sürpriz yarışmacısı evlendi Çocuklar Duymasın'ın Havuç'u Survivor'ın sürpriz yarışmacısı evlendi Altının dönüşü muhteşem oldu! Tüm tahminler ve beklentileri yıkıp geçti! Altının dönüşü muhteşem oldu! Tüm tahminler ve beklentileri yıkıp geçti! İki kadını katledip köy kahvesinde çay keyfi bile yapmış! İki kadını katledip köy kahvesinde çay keyfi bile yapmış! Dolandırıcıların yeni tuzağı ''yok artık'' dedirtti: Kargonuz olduğunu tespit edip dolandırıyorlar! Dolandırıcıların yeni tuzağı ''yok artık'' dedirtti: Kargonuz olduğunu tespit edip dolandırıyorlar! 15 yaşında babasını öldürdü, annesini ağır yaraladı 15 yaşında babasını öldürdü, annesini ağır yaraladı
Prof. Dr. Naci Görür'den kabuslarımızı hortlatan uyarı: ''Konum itibariyle endişe verici!'' Prof. Dr. Naci Görür'den kabuslarımızı hortlatan uyarı: ''Konum itibariyle endişe verici!'' Yabancı basında dikkat çeken ifadeler: ''Erdoğan için en büyük tehdit'' diyerek duyurdular Yabancı basında dikkat çeken ifadeler: ''Erdoğan için en büyük tehdit'' diyerek duyurdular Yeni sezonun en iddialı yeni dizisi belli oldu: Unutulmaz kadro geri dönüyor! Yeni sezonun en iddialı yeni dizisi belli oldu: Unutulmaz kadro geri dönüyor! Kafaya koydular; Wanda Nara'yı kudurtacaklar: Mauro Icardi ile China Suarez Ibiza'da aşka geldi Kafaya koydular; Wanda Nara'yı kudurtacaklar: Mauro Icardi ile China Suarez Ibiza'da aşka geldi Maç bitti ortalık savaş alanına döndü: 2 kişi öldü, 559 gözaltı var! Maç bitti ortalık savaş alanına döndü: 2 kişi öldü, 559 gözaltı var! 52 ilde 5 milyar TL'lik dev operasyon; 423 gözaltı var 52 ilde 5 milyar TL'lik dev operasyon; 423 gözaltı var Kurban Bayramı'nda hava nasıl olacak ? İşte yeni haftanın hava durumu tahminleri Kurban Bayramı'nda hava nasıl olacak ? İşte yeni haftanın hava durumu tahminleri Ünlü spiker şampiyonlar ligi finaline damgasını vurdu Ünlü spiker şampiyonlar ligi finaline damgasını vurdu Dev banka dövizde Dolar'ın 2 alternatifini işaret etti Dev banka dövizde Dolar'ın 2 alternatifini işaret etti AYM 3600 ek göstergede o şartı iptal etti: Maaşlar, emeklilik ve ikramiye ödemeleri değişecek! AYM 3600 ek göstergede o şartı iptal etti: Maaşlar, emeklilik ve ikramiye ödemeleri değişecek!