Rabia işaretine 6 ay hapis

Hem aradığınız haberlere hızlıca ulaşabilmek hem de Haber3.com'a destek olmak için Google News'te Haber3.com'a abone olun.
Haber3'e Google News'te abone olun
Abone Olabia işaretli broşür dağtan 3 aktiviste, "Arap ülkesi ile ilişkileri bozmaktan" 6'şar ay hapis cezası verdi.
Ürdün Devlet Güvenlik Mahkemesi, Rabia işaretli broşür dağtan 3 aktiviste, "Arap ülkesi ile ilişkileri bozmaktan" 6'şar ay hapis cezası verdi.
Ürdün Devlet Güvenlik Mahkemesi, Mısır'daki Rabiat-ül Adeviyye Meydanı'nda hayatını kaybedenlerle dayanışma için Rabia işareti bulunan broşür dağıtan Hammam Kafişeh, Eymen el- Bahrevi ve Ziya eş-Şelbi'yi, "Arap ülkesi ile ilişkileri bozmaktan" 6'şar ay hapis cezasına çarptırdı.
Aktivistlerin avukatı Aldülkadir el- Hatip AA muhabirine yaptığı açıklamada müvekillerinin, arka sayfasında Rabia işareti bulunan broşürleri "hükümetin izni olmadan" dağıtarak "Arap ülkesi ile ilişkilere zarar vermekten" suçlandığını ve 6'şar ay hapis cezasına mahkum edildiklerini söyledi.
Aktivistler Kaşifeh, Bahrevi ve Şelbi geçen yıl Eylül ayında, Rabia işareti bulunan broşürleri dağıtırken Ürdün polisi tarafından gözaltına alınmıştı.
Hem aradığınız haberlere hızlıca ulaşabilmek hem de Haber3.com'a destek olmak için Google News'te Haber3.com'a abone olun.
Haber3'e Google News'te abone olun
Abone Ol