Kredi kartı kullananlar dikkat ! Yanabilir...

Kredi kartı kullananlar dikkat ! Yanabilir...
Güncelleme:

Tüketiciler Derneği Başkanı Küçük, kredi kartı kullanıcılara önemli bir uyarıda bulundu.

Tüketiciler Derneği Başkanı Küçük, “Kredi kartlarındaki puanları zamanında kullanın. Puanlar dönem sonu siliniyor. 57 milyon kartın % 10’unda puan unutulsa büyük kayıp meydana gelir” dedi

Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Levent Küçük, yıl sonuna yaklaşılırken kredi kartlarında biriken puanların para  karşılıklarının kullanılması gerektiğini, aksi takdirde dönemsel olan puanların silineceğini söyledi. 

Küçük, kredi kartlarındaki puanların para karşılığı kullanılmasının belli bir süreye tabi olduğunu söyledi.

Tüketicilerin yılın son ayında kredi kartlarındaki puanları kontrol etmelerini öneren Küçük, “Bazı tüketicilerimiz kredi kartlarında paraya dönüşecek paranın varlığından habersiz. Bu vatandaşlarımız bilinçli tüketici olarak paralarının olup olmadığını kontrol etsin. Daha önce puan karşılığı paralarını kullanamadıkları gerekçesiyle tüketicilerden çok sayıda şikayet aldık” dedi.
Kredi kartlarındaki puanların kullanımlarının dönemsel olduğunun altını çizen Küçük, şöyle konuştu:

“Vatandaşlarımız puan karşılığı kazandıkları paraları mutlaka kullansın. Aksi takdirde dönemsellik içerdiği için silinecek. Bu konuda tüketicilerimizi duyarlı olmaya çağırıyorum.”

Küçük, “Türkiye’de 57 milyon kredi kartı var. Bunların yüzde 10’u bu puanlardan yararlanamasa ve her birinde 20 lira olsa ciddi bir kayıp söz konusu oluyor” diye konuştu.

Milliyet