CHP Anıtkabir'e yürüdü

CHP Anıtkabir'e yürüdü

CHP, 19 Mayıs nedeniyle Güvenpark'tan Anıtkabir'e yürüdü.

Cumhuriyet Halk Partisi öncülüğünde Güvenpark'tan Anıtkabir'e 19 Mayıs Atatürk'ü Anma yürüyüşü gerçekleştirildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı yürüyüş sorunsuz şekilde tamamlandı.

Cumhuriyet Halk Partisi öncülüğünde Anıtkabir'e yürümek isteyen binlerce kişi sabah saatlerinde Kızılay Güvenpark'ta bir araya geldi. Çok sayıda vatandaşın katıldığı yürüyüş CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun alana gelmesiyle başladı. Kumrular sokaktan yürüyüşüne başlayan kortej Gençlik Caddesi üzerinden Anıtkabir'e ulaştı. Yürüyüş sırasında mikrofonlara değerlendirmede bulunan Kılıçdaroğlu, "Gençlerle beraberiz. Bugün 19 Mayıs. Atatürk'ü seviyoruz, Cumhuriyetimizi seviyoruz. Gençlerimizi seviyoruz. Gösterdiği çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmak için mücadele ediyoruz" dedi.

Yürüyüş sonrasına Anıtkabir Tandoğan Kapısı girişinde parti otobüsünün üzerine çıkan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, onuncu yıl marşına kalabalıkla birlikte eşlik etti. Kalabalığa seslenen Kılıçdaroğlu, "Bugün bir ilki daha gerçekleştirdik. Korkuyu sarayın duvarlarına hapsettik artık. Biz halkız, biz güçlüyüz, biz yürekliyiz, biz milli mücadeleciyiz, biz Kuvay-i Milliyeciyiz, Biz Mustafa Kemal'in askerleriyiz. Yasak getiriyorlar. Efendim yürüyemezsiniz, ne zaman 19 Mayıs'ta. Unutmayın 19 Mayıs Türkiye Cumhuriyetinin ayağa kalktığı bir tarihtir. Hiçbir yasak bize sökmez. Onların yasakları onlar içindir. Biz birilerinin önünde diz çökmeyiz. Biz sadece efeler oynarken diz çökerler onurlarıyla. Buran tüm Türkiye'ye selam gönderelim. Ankara'dan Hakkari'ye Trabzon'a, Tekirdağ'a, Edirne'ye, Muğla'ya, Antalya'ya, Çankırı'ya, Yozgat'a, Bayburt'a, Kars'a, Ardahan'a, Tunceli'ye bütün Türkiye'ye bütün dünyaya selam olsun. Kimse unutmasın biz Mustafa Kemal'in askerleriyiz" ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından otobüsten inan Kılıçdaroğlu kalabalıkla birlikte Anıtkabir'e giriş yaptı. Yürüyüş öncesi polis yetkililerinin Güvenpark'ta toplanan kalabalığa dağılmaları yönünde uyarı yapmaları dikkat çekti. Yürüyüşe Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra CHP'li Milletvekilleri ve ilçe belediye başkanları da katıldı.

KILIÇDAROĞLU ANITKABİR'DE

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu milletvekilleri ve partililer ile birlikte Anıtkabir'de coşkuyla karşılandı. Türk bayrakları ile aslanlı yoldan yürüyen Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler Atatürk mozolesine geçerken zaman zaman izdiham oldu, vatandaşlar ezilme tehlikesi geçirdi. Anıtkabir Komutanı tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu, mozoleye çelenk koydu. Anıtkabir'de bulunan vatandaşlar "Türkiye Laiktir, Laik kalacak. Mustafa Kemal'in askerleriyiz" şeklinde slogan attı. Daha sonra Kılıçdaroğlu CHP Genel Merkezine geçti. Ziyaretçiler ise Anıtkabir'e gelmeye devam ediyor.