İBB mühürledi, AK Partili belediye dinlemedi

İBB mühürledi, AK Partili belediye dinlemedi
Güncelleme:

AK Partili Eyüpsultan Belediyesi, Göktürk mahallesinde yeşil alan olarak bırakılan dere yatağındaki araziye tüm uyarılara karşın kültür tesisi ve cami inşaatı yapıyor. İBB yetkilileri inşaatı mühürlemesine rağmen inşaat devam ediyor.

İstanbul’daki AK Partili Eyüpsultan Belediyesi, Göktürk Mahallesi’nde yeşil alan olarak bırakılan dere yatağındaki araziye tüm uyarılara karşın kültür tesisi ve cami inşaatı yapıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yetkilileri inşaatı mühürlemesine rağmen inşaat devam ediyor. Projeye karşı dava açan bölge sakinleri inşaatın durdurulmasını ve arazinin yeşil alan olarak kalmasını istiyor. Dava dosyasına giren uzman raporunda da inşaatın uygun olmadığına dikkat çekildi.

 İBB’ye bağlı İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), ilçe belediyesine araziye ilişkin geçen eylül ayında gönderdiği görüş yazısında, söz konusu arazinin dere işletme bandı ve taşkın önlemli yapılaşma alanı içerisinde kaldığına dikkat çekti.

Görüş yazısında, araziden Kâğıthane Deresi yan kolu geçtiği ve arazinin yol veya yeşil alan olarak korunması gerektiği anlatıldı. Ancak AK Partili Eyüpsultan Belediyesi, bu alanda kültürel tesis ve cami yapıyor.

Bölge sakinleri, belediyeye karşı inşaatın dudurulması ve projenin iptal edilmesi talebiyle dava açtı. Dava dilekçesinde söz konusu arazinin 1990 yılında malikler tarafından yol ve yeşil alan olarak kullanılmak üzere bedelsiz terk edildiğine dikkat çekilerek bu terkin amacına aykırı olarak arazinin imar planlarının değiştirildiği belirtildi.

Cumhuriyet'ten Hazal Ocak'ın haberine göre, dilekçede, özetle “Yapılan imar planları ile bu kuru dere yataklarının yol veya davaya konu yapılar ile kapatılması, iklim felaketlerinin çokça yaşandığı İstanbul gibi metropollerde büyük maddi ve ölümcül zararlara neden olmaktadır. İleride yaşanabilecek bu tür iklimsel felaketler nedeni ile bu projeyi gerçekleştiren kurumlar büyük sorumluluk altında kalacaklardır” ifadeleri kullandı.

UZMAN RAPORU VAR

Dava dosyasına 3 uzmandan oluşan teknik mütalaa raporu da sunuldu. Raporun sonuç bölümünde söz konusu alanda yapılan imar planı değişiklikleri ve buna bağlı verilen inşaat izinlerinin yürürlükteki mevzuata, şehircilik ilkelerine, plan yapım, yöntem ve tekniklerine uygun olmadığı kaydedildi.

İnşaatı mühürleyen İBB yetkilileri de tuttukları tutanakta söz konusu projenin su taşkın seviyesine uygun olup olmadığı inceleninceye kadar can ve mal güvenliğinin korunması amacıyla inşaatın durdurulduğunu belirtti. Mahalle sakinleri ise inşaatın sürdüğünü söyledi. 
 

Cumhuriyet

text-ad
Schengen dahil vizesiz 150 ülke imkanı tanıyan pasaporta Türk vatandaşı hücumu Schengen dahil vizesiz 150 ülke imkanı tanıyan pasaporta Türk vatandaşı hücumu Güzel oyuncu Cemre Baysel'den hayranlarını üzen haber Güzel oyuncu Cemre Baysel'den hayranlarını üzen haber Bülent Ersoy'dan 16 bin TL'lik ''borç'' ifşası! Bülent Ersoy'dan 16 bin TL'lik ''borç'' ifşası! Evinde kedi ve köpek olanlara yapılan ölümcül uyarı can aldı! Evinde kedi ve köpek olanlara yapılan ölümcül uyarı can aldı! CHP lideri Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı çok kızdıracak rest! CHP lideri Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı çok kızdıracak rest! Aldatma görüntüleri ve OnlyFans hesabı iddialarıyla olay olmuştu, plajda aşka geldi! Aldatma görüntüleri ve OnlyFans hesabı iddialarıyla olay olmuştu, plajda aşka geldi! Beykoz'da işaret fişeğiyle ormanı yaktı; savunmasıyla ''pes'' dedirtti! Beykoz'da işaret fişeğiyle ormanı yaktı; savunmasıyla ''pes'' dedirtti! ''Yılın Otomobili'' seçilen Alpine A290 Türkiye yollarında! ''Yılın Otomobili'' seçilen Alpine A290 Türkiye yollarında! Gelinlik mağazasında ''psikopat eş'' alarmı: Ortalığı bir anda savaş alanına çevirdi! Gelinlik mağazasında ''psikopat eş'' alarmı: Ortalığı bir anda savaş alanına çevirdi! Erdoğan mı, İmamoğlu mu ? Son Cumhurbaşkanlığı anketinde Erdoğan'ın oy kaybı ortaya çıktı Erdoğan mı, İmamoğlu mu ? Son Cumhurbaşkanlığı anketinde Erdoğan'ın oy kaybı ortaya çıktı
Türkiye'nin tekstil ve turizm devinin 5 şirketi konkodato ilan etti! Türkiye'nin tekstil ve turizm devinin 5 şirketi konkodato ilan etti! Parasını faize koyanlara kötü haber: TL mevduat faizleri değişti Parasını faize koyanlara kötü haber: TL mevduat faizleri değişti Türkiye'nin ''Dünyanın en kötü şöhretli 10 cezaevi'' listesindeki cezaevi müze oluyor Türkiye'nin ''Dünyanın en kötü şöhretli 10 cezaevi'' listesindeki cezaevi müze oluyor Havuz ya da deniz sonrası 2 dakika ayırmadığınız hata yüzünden hastanelik olabilirsiniz! Havuz ya da deniz sonrası 2 dakika ayırmadığınız hata yüzünden hastanelik olabilirsiniz! Yangın sürerken, başka bir noktada ormanı yakmaya çalışan kundakçı kamerada! Yangın sürerken, başka bir noktada ormanı yakmaya çalışan kundakçı kamerada! Hava sıcaklıkları nefes aldıracak... Hem yağmur hem de rüzgar geliyor... Hava sıcaklıkları nefes aldıracak... Hem yağmur hem de rüzgar geliyor... Dolandırıcılar çıtayı arşa taşıdı: Bu dolandırıcılık yöntemlerine aman dikkat! Dolandırıcılar çıtayı arşa taşıdı: Bu dolandırıcılık yöntemlerine aman dikkat! Türkiye'nin ilk kadın başkanı Berna Gözbaşı'na haciz şoku Türkiye'nin ilk kadın başkanı Berna Gözbaşı'na haciz şoku Erdoğan ''şube açın'' talimatı vermişti: Yüzlerce personel işten çıkarılacak Erdoğan ''şube açın'' talimatı vermişti: Yüzlerce personel işten çıkarılacak Bazı bankalar konut kredisi faizlerini yüzde 3'ün altına indirdi.... Bazı bankalar konut kredisi faizlerini yüzde 3'ün altına indirdi....