Genç Kadın Konferansı

Genç Kadın Konferansı

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ:- "Kadına şiddet hız kesmek bir tarafa, siyasi ve hukuki teşvikle gittikçe daha fazla tırmanıyor, tavan yapıyor. Bu artık toplumsal bir krizdir, toplumsal bir çürümedir"

İSTANBUL (AA) - HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Kadına şiddet hız kesmek bir tarafa, siyasi ve hukuki teşvikle gittikçe daha fazla tırmanıyor, tavan yapıyor. Bu artık toplumsal bir krizdir, toplumsal bir çürümedir." dedi.

Yüksekdağ, Özgür Genç Kadın tarafından Su Gösteri Sanatları Merkezinde düzenlenen "Genç Kadın Konferansı"ndaki konuşmasında, toplumun omurgasını, mayasını kadının oluşturduğunu söyledi.

Kadının özgür olmadığı toplumun özgür olmadığını, kadının emeğine değer verilmeyen toplumda hiçbir emek gücüne değer verilmediğini dile getiren Yüksekdağ, "Kadının merkezinde durmadığı bir barış kavramı toplumu kuşatacak, kavrayacak bir toplumsal barışa dönüşmez. Kadının sağlamadığı adalet gerçek bir adalet olmaz ve genç kadını özgür olmayan bir toplumun geleceği de asla özgür olamaz." diye konuştu.

Kadının sadece siyasetin değil, yaşamın da dışına sürülmek istendiğini iddia eden Yüksekdağ, "Kadına iş hakkını, sokağa çıkma hakkını yasaklıyorlar, men ediyorlar. Bunu yasayla, hukukla adını koyarak yapmıyorlar." ifadesini kullandı.

Yüksekdağ, kadına şiddetin çeşitli söylemlerle, yargı kararlarıyla, iyi hal indirimleriyle teşvik edildiğini ileri sürerek, "Bugün her yerde, hiçbir yaşam alanı kadın için güvenli, güvenceli alan değil. Kadına şiddet hız kesmek bir tarafa, siyasi ve hukuki teşvikle gittikçe daha fazla tırmanıyor, tavan yapıyor. Bu artık toplumsal bir krizdir, toplumsal bir çürümedir." şeklinde konuştu.

Bilhassa genç kadınların bütün sokakları özgürlük alanına dönüştürmesi gerektiğini savunan Yüksekdağ, "Kadınlar eğer özgürce dolaşamıyorsa o sokakların hiçbir anlamı yoktur. Çocuklar özgürce yaşayamıyorsa o sokakların, o yaşam alanlarının hiçbir anlamı yoktur." dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, Özgecan Aslan'ın öldürülmesinin ardından çıkan büyük ve birleşik kadın iradesinin, çok daha güçlü örnek ve deneyimlerle yaratılmasının mümkün olduğunu sözlerine ekledi.