Di Maria’nın en zor maçı

Di Maria’nın en zor maçı

Şili karşısında duygusal olarak oldukça zor bir maça çıkan Arjantinli yıldız Angel Di Maria, attığı gol sonrası gözyaşlarını tutamadı.

Copa America’da Arjantin’in başarısı için ter döken Angel Di Maria için Şili maçı duygusal açıdan oldukça zor geçti. Karşılaşmadan birkaç saat önce büyükannesini kaybeden yıldız futbolcu, attığı gol ve maç sonrası gözyaşlarını tutamadı.

ABD’de düzenlenen Copa America’da C Grubu’nda mücadele eden Arjantin’in yıldızı Angel Di Maria, belki de hayatının en zor maçına çıktı. Karşılaşma başlamadan sadece birkaç saat önce büyükannesini kaybettiğini öğrenen Di Maria, buna rağmen takım arkadaşlarını yalnız bırakmadı.

Büyükannesinin ölümünden oldukça fazla etkilenen Di Maria, oynadığı futbol ile takımını galibiyete taşıdı. Rakip savunmayı aşmakta zorlanan Arjantin’in ilk golünü atan kanat oyuncusu, ikinci golün de asistini yaparak maçın yıldızı oldu. Di Maria, attığı golün ardından ise büyükannesini unutmadı.

Topu ağlara bıraktıktan sonra elindeki bir beze yazdığı mesajı futbolseverler ile paylaşan Di Maria “Büyükanne seni çok özleyeceğim” diyerek golü büyükannesine hediye etti. Gol sevinci sırasında gözleri dolan Di Maria, maç sonunda yaptığı açıklamada da gözyaşlarını tutamadı. Yıldız futbolcu, mikrofonları şunları söyledi:

“Bugün oynamak istedim çünkü büyükannem ülkem adına oynadığım zamanlarda benimle gurur duyardı. Gol attığım için çok mutluyum. Bunu büyükanneme ve onun ölümü nedeniyle acı günler geçiren aileme armağan ediyorum. Bugün onu kaybettiğimi öğrendiğimde gol atacağım içime doğmuştu. Bu gol onun için…”

AMK Gazetesi