Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak:

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak:

"Asırlardır beraber yaşadığımız kardeşlerimizle buluşmak için yönümüzü doğuya çevireceğiz, bunu vadediyoruz"

ESKİŞEHİR (AA) - Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Asırlardır beraber yaşadığımız kardeşlerimizle buluşmak için yönümüzü doğuya çevireceğiz, bunu vadediyoruz" dedi.

Kent merkezindeki otelde düzenlenen aday tanıtım toplantısında konuşan Kamalak, BBP ve Saadet Partisi gibi iki kardeş partinin bir araya geldiğini anımsatarak, hakça paylaşım yaptıklarını söyledi.

Dünyanın en zengin petrol, maden yatakları ile en genç nüfusunun İslam ülkelerinde olduğunu dile getiren Kamalak, şöyle konuştu:

"Bütün bu zenginliğe rağmen dünyanın en perişan ülkeleri de İslam ülkeleridir. Bir asır önce ecdadımız bütün bunları bir merkezde toplamıştı. Ne oldu bize, kitabımız, Rabbimiz aynı ama paramparça olmuşuz. Şu halde inşallah bu birlikteliğimiz tüm İslam alemine örnek teşkil edecektir. İnşallah 7 Haziran'dan sonra bu ülkede çok şey değişecek. İktidar, Meclis, bu ülkenin yönü değişecektir. Kardeşlerin istikametine dönecektir, bunu vadediyoruz. Asırlardır beraber yaşadığımız kardeşlerimizle buluşmak için yönümüzü doğuya çevireceğiz, bunu vadediyoruz.

Önümüzdeki 1,5 aylık sürede çalmadığınız kapı, titretmediğiniz gönül kalmamalıdır."

- "Bu milleti hiç kimse soykırımcılıkla suçlayamaz"

Eski BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de Saadet Partisi ile ittifak oluşturulmasında gayret gösteren her iki partinin üyelerine de teşekkür etti.

Sadece oy gayesiyle siyaset yapmadıklarını belirten Destici, 7 Haziran'dan sonra Saadet Partisi ve BBP'nin Meclis'e gireceğini kaydetti.

"Ermeni soykırımı" iddialarına da değinen Destici, şunları anlattı:

"Herkes aklını başına alsın. Müslüman, kimseye soykırım yapmaz. 'Bir insanı öldüren tüm insanlığı öldürmüş gibidir' anlayışına sahip olan bir millet nasıl soykırım yapabilir? Bu milleti hiç kimse soykırımcılıkla suçlayamaz. Eğer bu büyük Türk milleti, bir millete soykırım yapmak isteseydi, bunu en zayıf olduğu 1915 yılında mı yapardı? Osmanlı'nın en güçlü olduğu dönemde bunu yapardı ama bin yıldır biz bu topraklarda birlikte yaşamışız. Bugün sarayda ağırlanan Papa, çıkıp Türkiye'yi soykırımcılıkla suçluyor."

Konuşmaların ardından Kamalak ve Destici, "Milli İttifak''ın Eskişehir milletvekili adaylarıyla fotoğraf çektirdi. 

Kaynak: Anadolu Ajansı