Sabancı 42 yıllık şirketini satıyor !

Sabancı 42 yıllık şirketini satıyor !
Güncelleme:

Sabancı Holding'in çatısı altında faaliyet gösteren Bimsa'ya Afrikalı talip çıktı.

Türkiye’nin en büyük gruplarından Sabancı Holding’in çatısı altında 1975 yılından bu yana faaliyet gösteren Bimsa’nın satış için talipleriyle masaya oturduğu öğrenildi.

Habertürk'ten Meltem Ersoy'un haberine göre, Sabancı Bimsa’yı elden çıkarmaya hazırlanıyor. Bilgi teknolojisi şirketi Bimsa için önce Turkcell’in de aralarında bulunduğu yerli taliplerle görüşüldüğü, ancak belirlenen fiyat üzerinde uzlaşı sağlanamadığı dile getirilen bilgiler arasında.

FİYAT ANLAŞMAZLIĞI

Sektöre yakın çevreler, bu süreçte, Türkiye pazarında güçlenmek isteyen Afrikalı bir şirketin de talip olarak devreye girdiğini, bunun üzerine konuşulan fiyatın yükseldiğini ifade ediyor.

Neticede, görüşmelerden kısmen çekilen Turkcell’in bu süreçte geçtiğimiz günlerde açıklanan İşnet’i alma kararını da hatırlatmakta fayda var.

Sabancı Holding yetkilileriyle Afrikalı şirketin temsilcileri arasında devam eden görüşmelerin ise 1 ay içerisinde sonuçlanması bekleniyor.

DONANIM VE YAZILIM

Bimsa, Sabancı Holding bünyesindeki Carrefoursa, Teknosa gibi son tüketiciye de dokunan şirketlerin teknoloji altyapılarını kurmanın yanı sıra üretim, finans, insan kaynakları, tedarik zinciri yönetimi, müşteri ilişkileri yönetimi gibi çeşitli alanlarda donanım ve yazılım platformları uygulamaları da geliştirip uyguluyor.

2015'TE CİROYU YÜZDE 45 BÜYÜTMÜŞTÜ

Bimsa, halka açık bir şirket olmadığı için finansal detayları kamuoyuna açık değil.

Ancak şirket sitesinde paylaşılan bilgilere göre, şirket 2015 yılında cirosunu yüzde 45 büyüttü. Yine sitede yer alan bilgiye göre, bu büyümenin ardında 2014 yılında gerçekleşen yeniden yapılanma etkili oldu.

2014 yılı mayıs ayında Sabancı Holding Perakende ve Sigorta Başkanlığı’na bağlanarak son tüketiciye hizmet veren şirketlerin teknoloji iş ortağı olma yolunda adım atmış olan şirket, bu şekilde bünyesinde istihdam sayısında artışı sağlayarak hem organik büyümesini sürdürdü, hem de sektörde hizmet verdiği alan ve şirket sayısını artırarak büyümeye giden yolun önünü açmış oldu.