Kırşehirde kan donduran cinayetin detayları netleşmeye başladı

Kırşehirde kan donduran cinayetin detayları netleşmeye başladı

Kırşehir'in Akpınar ilçesinde 10 gün önce ölü olarak bulunan 22 yaşındaki Doğancan Ö.'nün öldürüldükten sonra katili tarafından mermi çekirdeklerini çıkarmak için vücudunun parçalandığı belirlendiKırşehir'in Akpınar ilçesi,...

Kırşehir'in Akpınar ilçesinde 10 gün önce ölü olarak bulunan 22 yaşındaki Doğancan Ö.'nün öldürüldükten sonra katili tarafından mermi çekirdeklerini çıkarmak için vücudunun parçalandığı belirlendi

Kırşehir'in Akpınar ilçesi, Durmuşlu köyünde, 10 gün önce öldürüldükten sonra yakılmaya çalışılan bir ceset bulunmuş, jandarma ve polis ekiplerinin ortaklaşa yaptığı çalışmada, cesedin 22 yaşındaki Doğancan Ö.'ye ait olduğu belirlenmişti. Doğancan Ö.'nün katilinin bulunması için yapılan çalışmalarda kanlı halı, odun, yanıcı kimyasal madde ve Doğancan Ö.'nün kıyafetlerine ulaşıldı.

EVDE KANLI BİR HAVLU VE MERMİ ÇEKİRDEĞİ BULUNDU

Doğancan Ö.'nün kaldığı köy evinde inceleme yapan ekipler, kan ve DNA örnekleri aradı. Evde yapılan aramalarda, kanlı bir havlu ve mermi çekirdeği bulunurken, mutfaktaki halının yerinde olmadığı tespit edildi. Daha sonra olay yerinde bulunan kanlı halı Doğancan Ö.'nün babası O.Ö.'nün yakınlarına gösterildi ve halının baba O.Ö.'ye ait olduğu tespit edildi.

ÖLDÜRDÜKTEN SONRA, BEDENİNİ PARÇALAYIP MERMİ ÇEKİRDEKLERİNİ ÇIKARMIŞ

Jandarma ve polis ekiplerinin cinayetin nasıl işlendiğini çözmek için yaptığı araştırmada, Doğancan Ö.'nün göğüs bölgesinde 5 adet mermi izine rastlandığı, cesedinin yakılmadan önce parçalandığı belirlendi. Yapılan incelemede, Doğancan Ö.'nün sadece kalbinin sağlam kaldığı, katilin cesedi mermi çekirdeklerini çıkarmak için parçaladığı ve mermi çekirdeklerini bulamayan katilin, son olarak ta delilleri ortadan kaldırabilmek için cesedi yakmaya çalıştığı belirlendi.

OĞLU İÇİN KAYIP İHBARI VEREN BABA, TUTUKLANDI

Jandarma ve polis ekiplerinin titiz çalışmalarıyla toplanan deliller çerçevesinde Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla baba O.Ö. gözaltına alındı. Yapılan sorguda, baba O.Ö.'nün "Olay günü oğlum Doğancan, sabaha karşı Kırşehir merkezde bulunan evime geldi. Beraber arabaya binerek köyümüze geldik. Evde yemek yedik, sabahleyin bir akrabamızın evine kahvaltı yapmaya gittik. Ben daha sonra başka bir akrabama gittim, o da eve döndü. Oğlum bana İstanbul'a gideceğini söyledi bende ona 900 lira verip, onu Kırşehir Ankara kara yolu üzerinde bulunan Hamitli ksabası durağına bıraktım. Kendisinden bir daha haber alamayınca Kırşehir merkezinde bulunan Ahi Polis Merkezi'ne kayıp ihbarında bulundum. Benim bu konuyla bir alakam yok" şeklinde ifade verdiği ortaya çıktı.

"TABANCAYI OĞLUMA VERDİM"

Olayda kullanılan tabanca ile ilgili olarak ise baba O.Ö.'nün, "Ruhsatsız tabancam vardı. Ama son gelişinde tabancayı oğluma verdim. O,ne yaptı bilmiyorum" dediği öğrenildi.

Yapılan adli soruşturma ve delil değerlendirme çalışmaları sonucu gözaltına alınan baba O.Ö. ifadesinin ardından tutuklanarak Kırşehir E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderilirken, jandarma ve polis ekiplerinin, Adli Tıp Kurumu'ndan gelecek olan resmi rapora göre olay üzerinde çalışmalarını sürdüreceği bildirildi. CİHAN