Dolmabahçe Camisi'nde yoğun güvenlik önlemi

Dolmabahçe Camisi'nde yoğun güvenlik önlemi

İslam dünyası liderlerinin cuma namazını kılacağı Dolmabahçe Camisi'nde olağanüstü güvenlik önlemleri alındı.

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 13'üncü İslam Zirvesine katılan İslam dünyası liderlerinin cuma namazını kıldığı Dolmabahçe'deki Bezmi Alem Valide Sultan Camii'nde yoğun güvenlik önlemi alındı.

Harbiye'deki İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen İslam İşbirliği Teşkiyatı(İİT) 13. İslam Zirvesi'ne katılan temsilcilerden birçoğu, Cuma namazını Dolmabahçe'dekiBezmi Alem Valide Sultan Camii'nde kıldı.

Dolmabahçe Camisi'nde yoğun güvenlik önlemi

Cuma namazı öncesi cami çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Kabataş-Beşiktaş arasındaki Meclis-i Mebusan caddesi araç trafiğine kapatıldı. Aynı şekilde zirvenin yapıldığı İstanbul Kongre Merkezi'nden Dolmabahçe'ye inen yol da sadece protokol geçişlerine açık tutuldu.

Ayrıca Karaköy istikametinde belirli noktalar ile Piyalepaşa Tüneli de güvenlik sebebiyle trafiğe kapatıldı.

CAMİYE TURKUAZ RENKLİ HALI

Cami avlusu bariyerlerde kapatıldı. Bariyerlerin üreni de mavi örtü çekildi. Aynı şekilde cami girişine protokolde kullanılan turkuaz rengi halı serildi.


Dolmabahçe Camisi'nde yoğun güvenlik önlemi

SLOGAN ATAN BİR KADIN GÖZALTINA ALINDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindekiler bazı ülke temsilcileri  namaz için camiye girdikten sonra güvenlik koridorunun dışında bir kadın slogan attı. Ne söylediği tam olarak anlaşılamayan orta yaşlardaki kadın sivil polisler tarafından gözaltına alındı.

Dolmabahçe Camisi'nde yoğun güvenlik önlemi

VATANDAŞLAR YÜRÜDÜ

Alınan önlemler nedeniyle yürümek zorunda kalan bazı vatandaşlar da bu duruma tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Cuma namazının ardından İİT Genel Sekreteri İyad Medeni ile Ortak Basın Toplantısı için yeniden İstanbul Kongre Merkezi’ne geçmesi bekleniyor.

5710c89ac03c0e0dd45d880a.jpg

"MEZHEPÇİLİK, IRKÇILIK VE TERÖR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve bazı ülke liderlerinin de katıldığı cuma namazında cuma hutbesini Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez okudu. 

Mehmet Görmez önce Arapça daha sonra da Türkçe okuduğu hutbede, "Bugün İslam coğrafyasını 3 fitne ateşi sarmış vaziyette. Birincisi mezhepçilik fitnesidir. İkinci fitne ırkçılık fitnesidir. Üçüncü fitne ise terördür" dedi.